De originele Nespresso varianten van Nestlé bestaan op dit moment uit 16 verschillende smaken koffie.

Ristretto

Een van de bekendste smaken van Nespresso is de Ristretto capsule. Ristretto is een heerlijke espresso met heerlijke smaak en aroma. De ristretto bestaat uit melange van Zuid-Amerikaanse en Oost-Afrikaanse bodem en zijn afzondert gebrand waardoor het een heerlijke subtiele smaak geeft aan de Nespresso Ristretto.

Arpeggio

Arpeggio is een heerlijke en zuivere espresso met heerlijke arabica uit Midden- en Zuid-Amerika. De Arpeggio is ideaal voor mensen die van een wat sterker en krachtigere koffie houden. In de espresso zijn zachte chocoladeaccenten aanwezig waardoor het een heerlijke espresso is.

Roma

Een andere bekende Nespresso capsule is de Roma espresso koffie. Roma is een licht gebrande, evenwichtige koffie met melange uit Midden- en Zuid-Amerika. Deze heerlijke espresso bevat een zachte geroosterde en houtachtige notensmaak.

Livanto

Wanneer je houdt van een evenwichtige espresso is de Livanto smaak sterk aan te raden. De Livanto capsule onderscheidt zich namelijk door een gebrande, gekarameliseerde nootsmaak. Bij het samenstellen van de Livanto is gebruik gemaakt van de beste Arabica’s rechtstreeks van Midden- en Zuid-Amerikaanse bodem. Doordat deze koffie op natuurlijk wijze klaar is gemaakt blijven de typische fruitige profielen bewaard.

Capriccio

Capriccio bevat op grote hoogte verbouwde Arabica’s van Zuid-Amerikaanse bodem. Door deze Arabica’s krijgt de Capriccio een subtiele zuurheid die perfect in evenwicht wordt gebracht door een vleugje Robusta. In de smaak van de Capriccio overheerst een typische graannoot waardoor het een volle en zachte smaak krijgt.

Volluto

Volluto is een licht gebrande en zuivere koffie met Arabica’s uit Zuid-Amerika en omstreken. Deze espresso kenmerkt zich door koekjesachtige accenten in de smaak van de koffie. Deze effecten worden versterk door de fruiterige smaak van een noot. Door de perfecte combinatie van de verschillende ingrediënten maakt dit een heerlijke zachte espresso.

Cosi

De van oorsprong uit Oost-Afrika afkomstige Cosi espresso bevat licht gebrande zuivere Arabica. Daarnaast zijn er verfrissende accenten aanwezig van een citrus in de espresso. Door middel van de juiste combinatie tussen de verschillende ingrediënten zorgt Cosi voor een heerlijke krachtige smaak.

Indriya from India

Indriya from India komt zoals de naam al zegt oorspronkelijk uit India. Deze espresso heeft de juiste combinatie van de beste Arabico’s en een vleugje Robusta dat afkomstig is uit Zuid-Inda. Deze espresso geeft een intense en krachtige smaak.

Rosabaya de Colombia

Rosabaya de Colombia komt zoals de naam al zegt oorspronkelijk uit Colombia. Deze melange bevat de allerbeste Arabici’s uit Colombia die afzonderlijk zijn gebrand. In de melange zijn typische accenten van rode vruchten aanwezig waardoor de espresso ook wel doet denk aan bepaalde wijnsoorten.

Dulsão do Brasil

Dulsão do Brasil heeft een pure smaakt van Rode en gele Bourbon-Koffievariëteiten. Deze melange bevat pure Arabica uit Brazilië. Deze espresso kenmerkt zich door de uitgebalanceerde mildheid en lichte smaak van geroosterde noten.

Fortissio Lungo

Fortissio Lungo is een fijne en evenwichtige melanges samengesteld met de Midden- en Zuid-Amerikaanse Arabica’s, daarnaast is deze smaak versterk met een vleugje Robusta ter versterking van het karakter. De Fortissio Lungo heeft lichte bittere accenten die gecompenseerd worden door de zachte toetsen van gebrande bonen.

Vivalto Lungo

Vivalto Lungo bevat afzonderlijk gebrande Arabica’s uit de landen in Zuid-Amerika en Oost-Afrika. De espresso heeft de perfecte verhouding tussen de geroosterde nootsmaak in combinatie met het accent van bloemen.

Finezzo Lungo

De Finezzo Lungo espresso onderscheidt zich door zijn bloemachtige notensmaak waardoor het doet denken aan de smaak van jasmijnen. Finezzo Lungo is vooral een hele lichte en subtiele espresso.

Decaffeinato Lungo

Decaffeinato Lungo is een melange samengesteld uit de bestel Arabica’s uit Brazilië en Colombia. Naast de Arabicasmaak bevat deze melange zorgvuldig geselecteerde Robusta waardoor het een heerlijke smeuïge espresso is.

Decaffeinato

Decaffeinato is een heerlijke melange van Colombiaanse Arabica’s die ervoor zorgen dat de espresso een fruitige nootsmaak krijgt. Daarnaast bevat Decaffeinato ook een vleugje Robusta waardoor de espresso een kenmerkend karakter krijgt.

Decaffeinato Intenso

Decaffeinato Intenso bevat een vleugje Robusta in combinatie met gebrande Arabica’s van Amerikaanse bodem. De Decaffeinato Intenso bevat subtiele chocoladeaccenten in combinatie met geroosterde graannoten waardoor het een volle maar lekkere espresso is.

Nesspresso smaken scoort 6.2 uit 10 gebaseerd op 12 beoordelingen.
VN:F [1.9.22_1171]
Vindt u de informatie op de pagina nuttig? Kies een beoordeling tussen 1 en 10.
Beoordeling: 6.2/10 (12 stemmen)